Het is makkelijk en eenvoudig!

We zouden een complete tekst kunnen schrijven over hoe onze webapplicatie werkt, maar dachten dat het makkelijker zou zijn om het te visualiseren met een video. Klik simpelweg op de video rechts en ontdek hoe makkelijk het is om je voice-over online te bestellen!

FAQs.

Heb je nog steeds een vraag?
Hieronder vind je de antwoorden op de meest gestelde vragen door onze klanten.

Alleen geregistreerde klanten kunnen bestellingen plaatsen. Ga naar ‘Mijn account’ en ‘Start nieuw project’.

Stap 1 begint met het kiezen van de taal en het geslacht. Als je ook een stemklank kiest, dan kun je voorbeelden van de verschillende stemmen met de gekozen stemklank beluisteren door op de groene speaker van elke stemkaart te klikken. Ook kun je het voorbeeld downloaden door op de box met de groene pijl te klikken. Wanneer je je keuze hebt gemaakt, klik dan op selecteren.

Stap 2 begint met het geven van een naam aan je project, evenals misschien wat opmerkingen, en het selecteren van een doel, bezorgtijd en bestandsformaat. Daarna kun je de tekst invoeren in het tekstvak of een tekstbestand uploaden. Gebruik alsjeblieft het aanbevolen formaat (je kunt dit formaat downloaden door op het groene X-icoon middenin het scherm met een naar beneden wijzende pijl te klikken).

Sla het project op voordat je klikt op de ‘Volgende stap’

Stap 3 laat de projectdetails (aantal woorden, etc) en de kosten zien.

Als het projectoverzicht correct is, klik dan op ‘Eindigen’, wat je naar het factuuroverzicht en de betaalopties brengt. Na het invullen van dit scherm en na akkoord te zijn gegaan met de algemene voorwaarden, kun je je project echt ‘Eindigen’.

Na je betaling met PayPal, iDeal of creditcard, zal je bestelling worden geplaatst.

Dat hangt er vanaf of je wel of niet dezelfde voice-over voor de gecombineerde projecten hebt gekozen en of je wel of niet de tekst van verschillende projecten als één tekst met meerdere paragrafen hebt aangeleverd.

Nadat je je bestelling hebt geplaatst, nemen wij contact op met de geselecteerde voice-over om de tekst voor te lezen. Na de opname wordt de tekst bewerkt en gemasterd in onze Studio, dus kunnen wij het eindresultaat zo snel mogelijk bezorgen, binnen de gespecificeerde bezorgtijden.

Als je inlogt bij je account, kun je de status van jouw project bekijken in de ‘Projectoverzicht’-sectie (Status: nieuw, in productie, in mastering, klaar). Hier kun je ook alle gespecificeerde details vinden, zoals de tekst, de factuur, etc.

Als een voice-over tijdelijk onbeschikbaar is, klik dan op de rode triangel op zijn/haar stemkaart zodat je kunt zien wanneer de voice-over van jouw voorkeur weer beschikbaar zal zijn. Je kunt dan beslissen of jouw project kan wachten en het het waard is om te wachten op de voice-over van jouw voorkeur, of dat je een (goede!) alternatieve voice-over moet kiezen om de opdracht klaar te krijgen binnen jouw gewenste tijd.

Hou er alsjeblieft rekening mee dat wanneer je een voice-over kiest die op dat moment niet beschikbaar is, het weergegeven aantal dagen van de bezorgtijd opgeteld moeten worden bij de dag dat de stem weer beschikbaar is.

Ja, natuurlijk! We hebben vele jaren ervaring in het casten en opnemen van voice-overs voor allerlei verschillende projecten. Neem gerust contact met ons op voor vragen en geef de details van jouw project aan ons door, zodat we je kunnen helpen om de juiste stem te vinden.

Je kunt contact met ons opnemen via e-mail:
of telefonisch: +31 (0)40 255 8779

Opnames worden over het algemeen aangeleverd als een enkel audiobestand. Als je de opname graag in verschillende bestanden (met verschillende bestandsnamen) wilt ontvangen, zullen er extra kosten in rekening worden gebracht. Let erop dat het voor deze optie nodig is om de ‘Upload Excel’-functie te gebruiken.

De kosten voor een Prioriteit- of Express-bezorging worden berekend op basis van de oorspronkelijke projectkosten. 

Voor projecten die besteld worden met de Prioriteit-optie, wordt er een waarde van 10% extra bovenop de oorspronkelijke projectkosten gerekend.
Voor projecten die besteld worden met de Express-optie, wordt er een waarde van 20% extra bovenop de oorspronkelijke projectkosten gerekend.

Creditcardbetalingen kunnen om verschillende redenen geweigerd worden:

– Je kaart is verlopen.
– Je hebt de gegevens verkeerd ingevuld.
– Je hebt de verkeerde CVC/CVV code ingevuld.

Als het probleem aanhoudt, neem dan alsjeblieft contact op met je bank of creditcarduitgever.

En wanneer je bestelling nu geplaatst moet worden in verband met het halen van je deadlines, neem dan contact met ons op zodat we kunnen helpen met het vinden van een oplossing.

Het is alleen mogelijk om op factuur te bestellen als we hier een regeling voor hebben afgesloten op contractbasis.

We bieden 3 bezorgopties aan: Standaard, Prioriteit en Express.

– Standaard: binnen 5 werkdagen
– Prioriteit: binnen 3 werkdagen
– Express: binnen 2 werkdagen

Voor projecten besteld met de Prioriteit-optie, rekenen we 10% bovenop de oorspronkelijke kosten.
Voor projecten besteld met de Express-optie, rekenen we 20% bovenop de oorspronkelijke kosten.

Hou er alsjeblieft rekening mee dat voor het opnemen van een aanvullende voice-over tekst er altijd een starttarief geldt. Je kunt een e-mail naar de Voice Over Professional sturen en, afhankelijk van de gewenste aanpassingen (een aantal woorden of zinnen), zal hij of zij een aanpassingstarief van minimaal €75,00 in rekening brengen of aangeven dat het aanpassingstarief hoger zal zijn.

Nee. Doorzoek gerust onze database aan stemmen en luister naar de verschillende voorbeelden. Ook kun je de stemvoorbeelden downloaden door de Download-knop te gebruiken.

Ja. Om een bestelling te kunnen plaatsen moet je een persoonlijk account creëren.

Als je een voice-over wilt bestellen voor een tv- of radioreclame, selecteer dit dan alsjeblieft als doel. Voor tv- en radioreclames worden andere tarieven gerekend, afhankelijk van de uitzendregio, het tijdsbestek, etc. Geef zoveel mogelijk projectdetails aan en selecteer ‘Reclame’ als doel. We nemen snel contact met je op met een offerte van de kosten voor de voice-over.

Ja. Naast het typen van de tekst in de tekstverwerker, is het ook mogelijk om tekst te uploaden via de ‘Upload Excel’-knop. Hou er alsjeblieft rekening mee dat het bestandsformaat voor het uploaden van de tekst Microsoft Excel is. Dit maakt het mogelijk om met kolommen te werken, waardoor je bestandsnamen aan tekstblokken kunt geven. Je kunt een Excel-sjabloon downloaden via deze link.

Je kunt ook een audiobestand toevoegen voor uitspraakvoorbeelden voor de stem. Of je kunt een videobestand toevoegen zodat de voice-over een idee kan krijgen van de sfeer van de multimediapresentatie.

Als je een stem wilt voorstellen aan je klant, kun je altijd de stemvoorbeelden downloaden die je graag zou willen voorstellen. Selecteer simpelweg de stem, en de stemklank die het best bij jouw project past, en klik op de ‘Download’-knop (de box met de groene pijl).

Dat hangt er vanaf hoe ver het project gevorderd is. Zodra de bestelling geplaatst en betaald is, ontvangt de geselecteerde voice-over automatisch een melding van de opdracht en kan hij of zij beginnen met het opnemen van de tekst. Als je dus een bestelling wilt annuleren nadat de bestelling al geplaatst en betaald is, neem dan alsjeblieft zo snel mogelijk contact met ons op zodat we kunnen kijken of we de voice-over kunnen bereiken om hem of haar te informeren dat de opdracht geannuleerd is.

Ja, maar hou er alsjeblieft rekening mee dat we de administratieve kosten ter waarde van 15% van de totaalprijs in rekening moeten brengen. Dit wordt gebruikt om de kosten van creditcarddiensten, PayPal, of andere terugbetalingskosten te dekken.

Voor Nederlandse klanten wordt de BTW verrekend in de totale prijs.

Nee. Elk project heeft zijn eigen initiële kosten, dus kunnen wij geen kortingen op meerdere projecten aanbieden.

Bij Voice Over Professional accepteren we de meest voorkomende creditcards zoals Visa, MasterCard en Maestro. Ook kun je via PayPal of iDeal betalen.

Als onderdeel van het bestelproces, kun je aangeven in welk bestandsformaat je de eindbestanden wilt ontvangen. De meest gebruikelijke bestandsformaten zijn .aif, .wav en .mp3. Als je de bestanden graag in een ander formaat zou willen ontvangen, kun je ‘Anders’ kiezen en aangeven welk formaat jouw voorkeur heeft.

Onze standaard bezorgtijd is binnen 5 werkdagen, maar we streven er altijd naar om de bestanden indien mogelijk sneller te bezorgen. Als je er zeker van wilt zijn dat je de bestanden op tijd ontvangt vanwege een strikte deadline, kun je een specifieke bezorgtijd kiezen bij het plaatsen van de bestelling.

Jouw ‘Mijn account’ is een hele handige funtie op Voice Over Professional. Dit is waar je al jouw projecten kunt bekijken: zowel degenen die in productie zijn als degenen die afgerond zijn.

Alle openstaande projecten kunnen bekeken worden in het ‘Projectenoverzicht’. Door op een project te klikken, kun je onmiddellijk alle projectdetails bekijken en printen. De geselecteerde stemacteur en de stemklank kunnen met één simpele klik worden gedownload. Je kunt de projecttekst (inclusief opmerkingen) weergeven of de tekst downloaden als een document. Natuurlijk kan op deze pagina ook de factuur worden gevonden.

Indien nodig kun je het Berichtencentrum gebruiken om contact met ons op te nemen met specifieke vragen over je project.

Wanneer een project is afgerond, wordt het automatisch opgeslagen in je ‘Projectenarchief’-map. Dit zorgt voor een georganiseerd overzicht van al je projecten.

Naast de overzichten, kun je ook een nieuw project starten en het opslaan als Concept, waardoor je er later verder aan kunt werken. Als je een stem leuk vindt, kun je het opslaan in je Favorieten, zodat deze klaar voor het gebruik in nieuwe projecten.

Als je je wachtwoord bent vergeten, klik dan op de ‘Wachtwoord vergeten?’-link in de rechter bovenhoek. Voer simpelweg je e-mailadres in en je zult een e-mail met verdere instructies ontvangen om je wachtwoord terug te krijgen.